Guvernul Ponta III a primit, marti, votul Parlamentului, fiind intrunite 346 optiuni favorabile, in timp ce 192 senatori si deputati s-au exprimat "impotriva".

Votul exprimat in Parlament pentru Guvernul Ponta III a fost anuntat in plenul reunit, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, precizand presei, pe de alta parte, ca Hotararea Parlamentului a fost votata de el si de vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.

Potrivit MEDIAFAX, parlamentarii au votat secret cu bile asupra proiectului de hotarare privind modificarea structurii si a compozitiei politice a Guvernului Romaniei.

La propunerea liderului deputatilor PSD, Marian Neacsu, a fost introdus in proiect articolul potrivit caruia Guvernul si-a asumat programul de guvernare cum a fost prezentat in sedinta comuna din 21 decembrie 2012, angajamentele USL fiind preluate si asumate de formatiunile politice care compun si sustin actualul Guvern.

Valeriu Zgonea a mentionat ca Hotararea este semnata, dupa ce a trecut de votul Parlamentului, de el, ca presedinte al Camerei Deputatilor si de Cristian Dumitrescu, vicepresedinte al Senatului.

El a spus ca acest lucru este "perfect legal si constitutional", dupa demisia lui Crin Antonescu de la sefia Senatului, si ca urmeaza ca aceasta Hotarare sa fie trimisa spre publicare in Monitorul Oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.