Razvan Nicolescu, propus ministru delegat pentru Energie, a primit, marti, avizul comisiilor parlamentare reunite, fiind validat cu 36 de voturi "pentru", 7 "impotriva" si 3 abtineri.

El a fost audiat de comisiile de servicii si industrie din Senat si Camera Deputatilor.

Romania trebuie sa schimbe paradigma bazata pe productia de electricitate cu una concentrata pe eficienta energetica si un consum mai redus, a declarat marti Razvan Nicolescu, propus ministru delegat pentru Energie, transmite MEDIAFAX.

"Trebui sa schimbam paradigma sistemului energetic, de la o productie tot mai mare de energie la a consuma mai putina energie", a spus Nicolescu la audierile comisiilor parlamentare reunite.

El a primit marti votul de investitura in functie, inlocuindu-l la Departamentul pentru Energie pe Constantin Nita, care a preluat sefia Ministerului Economiei.

Potrivit lui Nicolescu, Romania poate si trebuie sa aiba un rol cat mai mare in stabilirea politicilor energetice europene, mai ales avand in vedere ca "75% din politicile energetice ale fiecarei tari membre a blocului comunitar se fac la Bruxelles".

El a adaugat ca in 2020 Romania trebuie sa devina o tara "aproape independenta energetic", iar in ce priveste energia regenerabila trebuie aplicata "politica pasilor marunti".

Totodata, problema redeventelor pentru productia de petrol si gaze revine Ministerului Finantelor si Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, nu direct Departamentului pentru Energie, a mai spus el.

Nicolescu a fost director de afaceri publice in compania petroliera OMV Petrom, cea mai mare companie din Romania, si a reprezentat Romania in UE pe probleme de energie in perioada 2006 - 2008, in prezent fiind vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare din domeniul Energiei.

In septembrie 2013, Nicolescu declara ca Romania ar trebui sa joace un rol mult mai activ la Bruxelles si sa influenteze politicile europene.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.