Presedintii PSD si UDMR, Victor Ponta si, respectiv, Kelemen Hunor, au semnat, luni, la Palatul Parlamentului, acordul pentru intrarea Uniunii la guvernare.

Dupa semnare, Ponta a precizat ca intotdeauna a apreciat "competenta si seriozitatea" la UDMR, si cand au fost impreuna la putere, si cand au fost in opozitie

Premierul a mai spus ca in Romania tensiuni interetnice exista doar in declaratiile de la televizor, transmite MEDIAFAX.

Potrivit articolului 1 din Acordul guvernamental, UDMR face poarte din formula guvernamentala si isi asuma programul Guvernului 2013-2016, adoptat de Parlamentul Romaniei in data de 21 decembrie 2012.

Articolul 2 arata ca, pentru aducerea la indeplinire a prevederilor articolului 1, UDMR va avea membri in Guvernul Romaniei la nivel de ministri si secretari de stat, conform ponderii in cadrul majoritatii parlamentare.

Articolul 3 prevede ca deciziile de actiune la nivelul Guvernului se stabilesc prin consens intre liderii partidelor si formatiunilor politice din cadrul coalitiei de guvernare.

Acordul este semnat de Kelemen Hunor, presedintele UDMR, si premierul Victor Ponta si este valabil pana la urmatoarele alegeri parlamentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.