Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca nu il mai desemneaza pe Victor Ponta premier daca acesta vine la Cotroceni, cum ar trebui, pentru desemnarea sefului viitorului Guvern, mentionand ca lucreaza la sesizarea Parchetului in cazul acestuia.

Presedintele a spus ca nu il mai desemneaza niciodata pe Victor Ponta premier.

Intrebat daca are vreo retinere in a-l desemna din nou pe Victor Ponta pentru pozitia de premier, in cazul unor noi consultari la Palatul Cotroceni in acest sens, presedintele a raspuns: "Categoric nu-l mai desemnez pentru nimic in lume pe Victor Ponta, pentru ca este un prim-ministru corupt".

El a admis ca Ponta are o majoritate in Parlament, dar precizat: "Pot fi si alti politicieni care sa conduca Guvernul din partea USD".

"Coruptia la Victor Ponta este ceea ce incepuse sa fie la Tariceanu, coruptia ajunsa pe masa Guvernului, se face prin acte normative", a mai afirmat Traian Basescu.

Seful statului a reamintit de transferul de 2.800 de hectare de la Academia Agricola la Consiliul Judetean Braila, precum si protocolul cu Rompetrol.

Intrebat daca a sesizat Parchetul pe aceste acuze, Basescu a raspuns: "Inca nu, dar am promis ca lucrez la o sesizare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.