Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de ProTV, ca situatia de securitate a Romaniei nu s-ar schimba daca Rusia ar intra militar in Ucraina, mentionand ca granitele tarii sunt sigure, iar Federatia Rusa nu isi doreste un conflict cu un stat NATO.

Presedintele a declarat ca este vorba despre situatia de securitate a Romaniei, care nu este afectata in analiza facuta de tara noastra.

"Rusia in niciun caz nu isi propune un conflict cu un stat membru NATO, categoric, Romania nu este o tinta a unei eventuale agresiuni a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei", a precizat seful statului.

El a mentionat ca mesajul se sambata seara a fost foarte clar dat pentru a preveni agitatii iunutile in Romania, de genul "sa ne si vedem in razboi".

"Nu va fi cazul, din punctul de vedere securitate, frontierele Romaniei sunt certe, garantate si asigurate", a spus Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.