Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Alexandria, ca reprezentantii UDMR nu au pus "conditii nenegociabile" in discutiile cu reprezentantii PSD, mentionand insa ca nu vor fi acceptate "steaguri pentru anumite tinuturi sau minoritati" care sa fie arborate in teritoriu.

Dragnea a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, care au fost conditiile UDMR pentru a accepta intrarea la guvernare alaturi de USD.

"Nu au venit cu conditii «avem o lista de conditii nenegociabile si le facem pe astea». Nu, discutam de programul de guvernare, discutam de fomula guvernamentala, discutam o anumita pondere in structurile administrative, centrale si locale, astea sunt discutiile", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PSD a mentionat ca noul guvern USD va prelua programul USL, care poate fi completat cu propuneri din partea UDMR sau altor partide din viitoarea coalitie, insa "trunchiul principal ramane programul de guvernare al USL".

De asemenea, presedintele executiv al PSD a mentionat ca nu se pune problema in discutiile cu reprezentantii UDMR pentru acceptarea arborarii de steaguri ale tinuturilor sau minoritatilor nationale.

"Am primit solicitari de la structuri asociative ale autoritatilor locale sa reglementam procedura prin care ei isi pot adopta steaguri proprii, ale fiecarei comunitati. Actul normativ a fost in dezbatere publica, a fost in continuare in dezbatere publica, nu este ordonanta, va fi un proiect de lege care ori va fi adoptat si initiat de Guvern, ori va fi initiat prin procedura parlamentara de grupuri parlamentare sau parlamentari. Ce este foarte important de stiut, se introduce obligativitatea ca pe fiecare institutie din subordinea autoritatilor locale sa fie arborat drapelul Romaniei, asta este cel mai important lucru. Nu discutam de steaguri pentru anumite tinuturi sau steaguri ale minoritatilor nationale, asa ceva nu exista", a declarat Dragnea.

De asemenea, liderul PSD a dat asigurari ca in cazul Legii amnistiei social-democratii nu vor initia si nu vor redemara procedura de adoptare a acestui act normativ.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

El a mai afirmat ca discutia finala cu reprezentantii UDMR va avea loc luni, inainte de reuniunea Comitetului Executiv al PSD.

La randul sau, presedintele PC, Daniel Constantin, a sustinut ca a purtat discutii cu reprezentantii UDMR pe tema programului de guvernare in domeniul agriculturii, iar din punct de vedere politic nu vor exista probleme in viitoarea coalitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.