Vicepresedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca PNL da dovada de "manifestare fariseica" si "face o politica perversa", iar PDL nu poate sa nu sanctioneze "aroganta liderilor liberali".

Potrivit lui Oltean, PDL, in actualul context politic, nu are niciun interes sa deschida "un front de lupta cu PNL".

"As vrea sa fie foarte clar: prezenta PNL in opozitie nu creeaza PDL o stare de disconfort, niciun rau de mare sau un rau de inaltime, dar PDL nu poate sa nu sanctioneze aroganta liderilor PNL si fariseismul acestora atunci cand spun ca ei sunt in opozitie, ca PNL e principalul partid de opozitie si principalul partid de dreapta, ca ei si numai ei reprezinta opozitia cand PNL are membri marcanti in structurile de conducere ale guvernarii nationale, zeci de prefecti si subprefecti in toate judetele tarii care sunt reprezentantii Guvernului in teritoriu, cand PNL are sute de sefi de servicii deconcentrate in toata tara care infaptuiesc politica Guvernului, cand PNL are in majoritatea judetelor majoritati la nivelul CJ sau a marilor orase infaptuite cu PSD", a spus Oltean, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a adaugat ca PNL nu poate critica PSD, cand a fost alaturi de el timp de doi ani la guvernare si a parasit guvernarea nu pentru ca o propunere de dreapta, "care viza bunul mers al economiei Romaniei", nu a fost acceptata de PSD, ci a parasit guvernarea fiindca PSD nu i-a dat functia pe care a cerut-o.

"Daca PSD ar fi oferit functia de vicepremier lui Klaus Iohannis, azi PNL era la guvernare. Nu poti sa spui ca astazi esti curat ca Sfanta Filofteia, cand doi ani ai participat alaturi de PSD la ingenuncherea institutiilor statului de drept - si am in vedere schimbarea neconstitutionala a celor doi presedinti de Camere in 2012, schimbarea abuziva a Avocatului Poporului, mutarea Monitorului Oficial de sub autoritatea Parlamentului sub autoritatea politica a Guvernului, suspendarea abuziva a presedintelui, participarea timp de doi ani alaturi de PSD la saracirea acestei tari. Nu a iesit de la guvernare PNL atunci cand s-au infiintat 35 de noi taxe si impozite, de noi biruri, nici cand investitiile au scazut dramatic, nici cand PSD si Ponta au impus acciza pe motorina si benzina si nici atunci cand, in loc sa infiinteze cele un million de locuri de munca pentru Romania, locurile de munca au disparut, numai anul trecut peste 50.000. Iata de ce nu suntem in fata unui partid curat lacrima. Vinovatia e si a unuia, si a altuia”, a spus Oltean.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a afirmat ca, atat timp cat PNL nu isi recunoaste "greseala" de a participa intr-un Guvern de stanga, cat nu recunoaste ca a fost "tributar" si a "ingenuncheat" valorile dreptei in fata Guvernului Ponta si nu recunoaste ca "a batjocorit tara si institutiile statului de drept”, nu poate fi considerat de PDL ca un "partener serios in actul de opozitie” fata de actuala putere.

Vicepresedintele PDL a adaugat ca democrat-liberalii si liberalii nu pot fi in conflict, insa PNL si principalii sai lideri trebuie sa treaca in opozitie "cu toate fortele", "iar a fi in opozitie inseamna a pleca de la guvernarea nationala si locala cu toti oamenii si a trece in opozitie totala fata de actuala putere".

"Pana atunci, e o manifestare fariseica si nu mai poate prinde. Oamenii nu sunt orbi, surzi, analfabeti ca sa nu realizeze ce politica perversa, daca vreti, incearca astazi sa construiasca si sa dezvolte azi PNL", a spus Oltean.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Intrebat in ce moment va colabora PDL cu PNL, Oltean a raspuns: "Pana la alegerile europarlamentare nu se va intampla nimic".

"Si noi, si ei suntem preocupati de o campanie serioasa, de promovarea politicii fiecaruia in parte cu scopul de a obtine un scor bun si cat mai multi europarlamentari. Dupa alegerile europarlamentare, daca PNL se mentine in opozitie si pune in practica ceea ce noi credem si se aseaza in opozitie, trebuie sa ne gandim ce se intampla pe dreapta. Dreapta, in mod obligatoriu, trebuie sa dea presedintele Romaniei. Este obiectivul dreptei si, evident, trebuie sa fie si obiectivul PNL daca vrea sa fie partid de dreapta. Noi speram ca presedintele Romaniei va fi candidatul PDL, Catalin Predoiu, evident. Intotdeauna speranta moare ultima", a conchis Oltean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.