Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, ca actiunea lui Calin Popescu Tariceanu este "usor deplasata" si ca "s-a pregatit pentru aceasta faza", nefiind "o decizie luata pe moment" avand in vedere ca stia "si cum se va numi partidul si ca va candida din partea USD".

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre actiunea lui Calin Popescu Tariceanu de a iesi din PNL si de a infiinta propriul partid, el raspunzand: "Actiunea lui Tariceanu e usor deplasata", transmite MEDIAFAX.

Iohannis a precizat, raspunzand unei alte intrebari, ca decizia i se pare premeditata.

"Avand in vedere ca, imediat dupa ce domnul Tariceanu s-a situat in afara partidului prin actiunile sale, a facut anuntul ca infiinteaza un partid, a stiut si cum se va numi partidul si ca va candida din partea USD si ca va fi cel mai bun, cred ca s-a pregatit pentru aceasta faza, nu a putut sa fie o decizie luata pe moment", a spus Iohannis, care a afirmat ca Tariceanu "nu are nicio sansa" impotriva lui Antonescu la alegerile prezidentiale.

Intrebat daca el considera ca Tariceanu si Ponta au avut o intelegere in acest sens, Iohannis a raspuns: "Nu stiu daca a existat o intelegere directa, nici nu stiu daca au avut intalniri directe, dar aceste lucruri, probabil, vor veni la suprafata intr-un timp rezonabil si se vor sti".

Prim-vicepresedintele PNL s-a aratat convins ca Tariceanu nu va fi urmat de multi dintre liberali.

"Cred ca s-a situat intr-o fundatura de unde nu mai poate iesi politic. Ati putut observa reactiile colegilor din PNL, care au fost foarte clare, si nu cred ca se va produce o miscare de amploare catre acest nou partid, care nu am nicio certitudine ca se va infiinta macar", a spus Iohannis.

El a precizat ca nu crede ca USD il va sustine pe Tariceanu la alegerile prezidentiale si a declarat, in repetate randuri, ca nu crede ca Tariceanu va reusi sa infiinteze partidul pe care l-a anuntat.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

"Unu la mana, nu cred ca va infiinta vreun partid. Este asa de complicat de infiintat un partid in Romania in ziua de astazi, incat, pur si simplu, putem sa punem texte pe Facebook, sa declaram la televizor, dar de acolo pana la a face un partid functional este cale lunga. Probabil cunoasteti prevederea, trebuie sa ai 25.000 de membri fondatori in 18 judete si asa mai departe, conditie foarte, foarte greu de indeplinit. In al doilea rand, chiar daca s-ar infiinta, nu ar fi la nicio concurenta cu PNL", a afirmat Iohannis.

El a apreciat ca actiunea lui Tariceanu "in niciun caz nu a facut bine" partidului, dar "nici nu strica mult".

"Daca un fost presedinte, si din pacate nu este primul, iese din partid ca sa infiinteze un partidulet pe care pe urma il pune in bratele unui competitor politic, ca sa nu spun altceva, al PNL-ului, este, cum bine a spus presedintele partidului, un «deja vu», este regretabil, nu ajuta PNL, dar in aceasta situatie concreta nici nu strica mult", a spus Iohannis.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat, miercuri, demisia din PNL.

Tariceanu declara, miercuri seara, la Antena 3, ca USL trebuie sa continue, ca va infiinta o noua formatiune liberala, care se va numi Partidul Reformator Liberal, si ca este interesat sa candideze la Presedintie, fiind convins ca il va invinge la prezidentiale pe Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.