Senatorul de Sibiu Sorin Iliesiu, exclus din PNL, spune ca se va alatura Partidului Reformator Liberal pe care a anuntat ca il va infiinta Calin Popescu Tariceanu, el sustinand ca noua formatiune va fi inregistrata "in timp record", "in maximum o luna".

"Voi fi alaturi de dansul (Calin Popescu Tariceanu - n.r.) inca de la inceput. Ma voi alatura Partidului Reformator Liberal. Am avut discutii cu domnul Tariceanu in acest sens si aseara tarziu (miercuri seara - n.r.) si in aceasta dimineata (joi - n.r.). Mi-a spus ca noaptea trecuta pana la ora doua a primit din tara si strainatate telefoane de adeziune de la colegi liberali. Cred ca este un inceput foarte bun, de foarte bun augur", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX Sorin Iliesiu.

Intrebat cum se asteapta sa evolueze situatia in perioada urmatoare, Sorin Iliesiu a sustinut ca "un foarte mare numar" de liberali il vor urma pe Calin Popescu Tariceanu, declarandu-se convins ca "in timp record" se vor strange cele 25.000 de semnaturi necesare infiintarii unui partid, iar in "maximum o luna" Partidul Reformator Liberal va putea fi inregistrat.

"Acum exista aceasta posibilitate de a-si exprima pozitia in cadrul unei alte formatiuni si cred ca multi o vor face", a spus Iliesiu.

De altfel, Sorin Iliesiu a transmis, tot joi, un comunicat de presa intitulat "Tariceanu-presedinte, Ponta-premier: pace, liniste, bunastare", prin care ii indeamna pe liberali sa se alature partidului lui Calin Popescu Tariceanu.

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat, miercuri, demisia din PNL.

Tariceanu a declarat, miercuri seara, la Antena 3, ca USL trebuie sa continue, ca va anunta joi infiintarea unei noi formatiuni liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal, si ca este interesat sa candideze la Presedintie, fiind convins ca il va invinge la prezidentiale pe Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.