Calin Popescu Tariceanu a confirmat, miercuri, faptul ca si-a prezentat demisia din PNL, mentionand ca in cursul diminetii i-a telefonat presedintelui PNL, Crin Antonescu, "sa accepte reluarea discutiilor cu premierul, in sensul continuarii USL", raspunsul acestuia fiind negativ.

El a precizat ca a avut o discutie in cursul diminetii cu presedintele PNL, Crin Antonescu, legat de continuarea negocierilor din USL pentru a se ajunge la un comun acord.

"De dimineata i-am dat un telefon (presedintelui PNL, Crin Antonescu - n.r.) in sensul celor declarate, sa accepte reluarea discutiilor cu primul ministru, in sensul continuarii USL. Raspunsul sau a fost unul negativ", a spus Tariceanu, pentru MEDIAFAX.

Calin Popescu Tariceanu a mentionat ca nu a mai discutat cu Antonescu despre intentia sa de a demisiona din partid.

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu si-a dat demisia, miercuri, din organizatia PNL Sector 1, a precizat purtatorul de cuvant al formatiunii, Cristina Pocora.

Calin Popescu Tariceanu si-a inregistrat demisia din PNL la organizatia Sector 1, din care facea parte.

Fostul premier din perioada 2004-2008 este membru fondator al PNL.

El a detinut functia de presedinte al PNL intre februarie 2005 si martie 2009.

De asemenea, a fost presedinte interimar al PNL si copresedinte al Aliantei Dreptate si Adevar – D.A. intre octombrie 2004 si februarie 2005.

In perioada 1993-2004, Tariceanu a fost vicepresedinte al Partidului National Liberal, iar intre 1990 si 1992 secretar executiv al PNL.

Calin Popescu Tariceanu, alaturi de Cristian David, Radu Stroe si Ioan Ghise, s-au numarat printre liberalii care s-au exprimat impotriva ruperii USL la votul de marti din Delegatia Permanenta a PNL.

Fostul presedinte al PNL a fost miercuri la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre pastrarea USL.

Citeste si: Tariceanu: Ii cer lui Crin Antonescu sa readuca PNL in USL!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.