Fostul ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni Cristian David a declarat ca a demisionat, miercuri, din calitatea de membru al PNL pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzatiilor DNA si ca are toata disponibilitatea sa prezinte datele care sa clarifice situatia.

El a reactionat astfel dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a cerut cere de la presedinte pentru urmarirea penala a fostului ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii, care ar fi fost facute pentru a justifica 60.000 de euro.

"Am toata disponibilitatea de a pune la dispozitie datele si elementele necesare pentru a clarifica aceasta situatie si a-mi dovedi nevinovatia. Incepand de astazi, am renuntat la calitatea de membru PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian David.

Procurorul sef al al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curte de Casatie si Justitie referatul in vederea sesizarii presedintelui Romaniei, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Cristian David, ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals in declaratii, se arata intr-un comunicat de presa de miercuri al DNA.

Potrivit referatului procurorilor, pentru a justifica, in declaratia de avere depusa la 14 iunie 2013, intrarea in patrimoniul sau a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat in fals, la rubrica "venituri din alte surse", primirea a 60.000 de euro, cu titlu de "restituire imprumut", de la mama sa.

Cristian David si-a dat miercuri demisia din functia de ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, alaturi de ceilalti ministri liberali din Guvern.

Surse politice au declarat anterior ca David se afla printre sustinatorii lui Calin Popescu Tariceanu, in demersul acestuia de a discuta cu premierul Victor Ponta pentru continuarea in formula USL, cei doi numarandu-se printre cei care au votat impotriva ruperii Uniunii.

Calin Popescu Tariceanu, Cristian David, Radu Stroe si Ioan Ghise s-au numarat printre liberalii care s-au exprimat impotriva ruperii USL la momentul votului din Delegatia Permanenta a PNL.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.