Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca va da mandat pentru semnarea scrisorii cu FMI ministrului Finantelor, Victor Ponta, si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, conditionand ca in document sa nu apara acciza pe combustibil si celebra "electorata".

"Din punctul meu de vedere, scrisoarea poate fi semnata. Voi da mandat de semnare de catre ministrul de Finante, actualmente Victor Viorel Ponta, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu doua conditii", a anuntat presedintele Traian Basescu, transmite MEDIAFAX.

Seful statului a aratat ca in scrisoare nu poate sa apara cresterea taxei pe combustibil, motorina si benzina, asa cum doreste premierul.

El a adaugat ca a doua conditie este ca in scrisoare sa nu apara "celebra electorata".

"Voi semna scrisoarea si o voi semna imediat ce trece prin Guvern, sper ca astazi", a mai precizat presedintele, mentionand ca semnarea interimatelor ministrilor si scrisoarea catre FMI, daca se fac astazi, sunt semnale de oarecare stabilitate a Romaniei.

Traian Basescu a tinut sa precizeze ca aceasta conditie ca taxa pe combustibil sa nu apara in scrisoarea cu Fondul Monetar International nu o pune "de dragul de a o pune".

"Asa cum am spus, primul-ministru este profund corupt, prin traficul de influenta pe care il fac asupra lui baronii locali, iar el nu are nevoie de acesti bani pentru inchiderea corecta a bugetului, in schimb are nevoie pentru a umple buzunarele baronilor locali de la nivel judetean", a aratat presedintele Traian Basescu.

Seful statului a mentionat ca nu va fi "partenerul lui Victor Ponta la un act imoral si un act de coruptie, institutionalizata ce-i drept".

"La Victor Ponta, coruptia este parte a functionarii institutionale", a mai acuzat Basescu.

Despre a doua conditie, si anume ca in scrisoarea cu FMI sa nu apara "electorata", Traian Basescu a spus ca, desi a avut asistenta BNR pentru a lansa acest proiect, acesta este "destinat sa ii insele pe romani".

Seful statului a aratat ca romanii vor plati de fapt mai mult, pentru ca se prelungeste perioada de rambursare a creditului si implicit costul creditului si dobanzile platite.

Citeste si:
Grindeanu îl atacă dur pe Cîțu: „Băieţel alintat de tătucul de la...
Grindeanu, atac dur la adresa...

"Este o masura profund inechitabila", a spus Basescu, precizand ca, spre surprinderea sa, intre timp si BNR a facut analizele pe care el le-a facut inca din prima clipa, si, dupa ce a fost un promotor al proiectului Guvernului, inclusiv in discutiile cu Fondul Monetar International, marti a prezentat o analiza care spune ca romanii vor fi pagubiti de un astfel de program.

Premierul Victor Ponta a avut, miercuri dimineata, o scurta discutie cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Ponta: Presedintele Basescu va semna memorandumul cu FMI


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.