Premierul Victor Ponta a plecat la Palatul Cotroceni, pentru o discutie cu presedintele Traian Basescu privind inlocuirea ministrilor PNL demisionari, au declarat surse oficiale.

UPDATE

Informatiile au fost confirmate de Guvern, printr-un comunicat, in care se arata ca, miercuri dimineata, premierul Victor Ponta a transmis presedintelui demisiile ministrilor Eugen Nicolaescu (Sanatate), Mariana Campeanu (Munca), Ramona Manescu (Transporturi), Gigel Stirbu (Cultura), Mihai Voicu (Relatia cu Parlamentul), Cristian David (Romanii de Pretutindeni), Lucia Varga (Ape, paduri si piscicultura), pentru emiterea decretelor preziden'iale prin care sa se constate ca posturile sunt vacante.

In comunicat se mai arata ca, in aceste conditii si aplicand legislatia in domeniu, premierul a solicitat presedintelui emiterea decretelor prezidentiale pentru numirea ministrilor interimari: Nicolae Banicioiu, ministru al Tineretului si Sportului, sa fie numit in functia de ministru interimar al Sanatatii, Doina Pana, ministru delegat pentru Dialog Social - interimar la Munca, Dan Sova, ministru delegat pentru Infrastructura si Investitii - interimar la Transporturi, Mihnea Cosmin Costoiu, ministru delegat pentru Cercetare - interimar la Cultura, Rovana Plumb, ministrul Mediului - interimar pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei - interimar pentru Relatia cu Parlamentul, Titus Corlatean, ministru de Externe - interimar pentru Romanii de Pretutindeni.


Premierul Ponta a stabilit ministrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL: Dan Sova - Transporturi, Nicu Banicioiu - Sanatate, Robert Cazanciuc - Relatia cu Parlamentul, Rovana Plumb - Ape, Doina Pana - Munca, Mihnea Costoiu - Cultura, Titus Corlatean - Romanii de Pretutindeni.

Lista a fost stabilita de premierul Ponta si agreata de presedintele Traian Basescu, au declarat surse oficiale.

Ponta a anuntat anterior ca, dupa ruperea USL, va numi ministri interimari, dintre ministrii PSD, pe locurile vacantate de PNL, transmite MEDIAFAX.

Mariana Campeanu a demisionat deja de la Ministerul Muncii, iar ceilalti ministri PNL isi vor depune in bloc demisiile din functie miercuri, inainte de sedinta de Guvern, acestia urmand sa soseasca pana la ora 11.15 la Palatul Victoria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.