Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, marti, ca functia de presedinte al Senatului detinuta de liderul PNL Crin Antonescu nu va fi contestata de PSD, adaugand totusi ca ar fi normal ca acesta sa isi dea demisia dupa iesirea de la guvernare "daca ar avea onoare".

"Postul de presedinte al Senatului nu a fost adus in discutie, nici contestat. Ii lasam domnului Crin Antonescu posibilitatea sa decida. Este falsa informatia ca eu as dori sa fiu, (Ioan – n.r.) Chelaru ar dori, ca (Petru – n.r.) Filip ar dori sa fie, ca au fost nominalizati. Falsa complet", a spus senatorul PSD.

Chestionat daca ar fi normal ca Antonescu sa isi prezinte demisia din functia de presedinte al Senatului dupa o eventuala iesire a PNL de la guvernare, Ilie Sarbu a raspuns: "Daca ar avea onoare, daca nu, e problema dansului". "N-o sa ma mai vedeti pe mine la tribuna, cum m-ati vazut, sa ma bat cu domnul Geoana, cu domnul Blaga, nu, nu mai facem lucru acesta", a subliniat senatorul, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca in sedintele USL Crin Antonescu a spus vreodata ca vrea sa demisioneze de la conducerea Senatului, el a raspuns afirmativ.

"Da, a spus, in sedinta la care am participat eu. Eu am si spus asta la un post de televiziune, intr-o dupa-amiaza, atunci cand situatia era tensionata, am spus lucrul acesta in ideea in care am aratat ca are onoare si caracter. A spus: «Daca de asta depinde, eu plec». Era dialogul intre PC si domnul Crin Antonescu, intre PNL", a spus Sarbu.

Social-democratul a adaugat ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, va putea sa isi pastreze toate privilegiile functiei.

"Nu facem caz din asta, nu ne intereseaza nici pentru mine nici pentru alti colegi de-ai mei, fiindca postul, oricum, prin protocol, revenea la vremea respectiva PC. PC poate sa il revendice. Noi ii lasam domnului Crin Antonescu toate privilegiile pe care le are din acest post: vila, casa de protocol, masini, consilieri cati vrea dansul. Nu avem o problema", a afirmat Sarbu.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.