Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, dupa ce a semnat in cartea de condoleate deschisa la Ambasada Ucrainei, ca problema acestei tari ne preocupa si a aratat ca a avut trei sedinte de lucru pe situatia din Ucraina, la Palatul Cotroceni si vor mai fi si alte intalniri.

Intrebat despre sedintele de lucru care au avut loc in weekend, la Palatul Cotroceni, pe tema situatiei din Ucraina, presedintele Traian Basescu a spus: "Problema Ucrainei ne preocupa, pentru ca avem 640 de kilometri de frontiera cu Ucraina si nu au fost doua, au fost trei ( sedinte - n.r.) si or sa mai fie".

Referitor la romanii din Ucraina, seful statului a aratat ca situatia este buna si ca acestia nu sunt angrenati in conflicte.

"Deocamdata sunt intr-o situatie buna, adica nu sunt angrenati in conflicte, problema este sa se revina la dreptul de a utiliza limba romana, pentru ca numai asa Ucraina va reusi sa stea unita, daca minoritatile vor avea respectul cuvenit din partea puterii. Inclusiv minoritatea rusa trebuie sa aiba dreptul sa se exprime in limba materna", a comentat presedintele Traian Basescu, scrie MEDIAFAX.

Seful statului a semnat, marti, in cartea de condoleante deschisa la sediul Ambasadei Ucrainei in Romania, in memoria victimelor evenimentelor din Ucraina.

Traian Basescu a aprins si o candela, in fata Ambasadei, unde au fost depuse flori si lumanari in memoria victimelor din Kiev.

Presedintele a fost intampinat la sosire de ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, Teofil Bauer. Presedintele Basescu a transmis in ultima perioada mai multe mesaje cu privire la situatia din Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.