Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca, daca USL se rupe, in foarte scurt timp se va naste un alt guvern, cu o alta sustinere, dar cu "legitmitate in Parlament".

Intrebat daca negociaza cu PSD intrarea la guvernare, Kelemen Hunor a raspuns: "Sunt zvonuri, sunt speculatii, nu au nicio baza, nu exista nici negocieri publice, nici secrete, de niciun fel. Pana exista un guvern care are o sustinere in Parlament, fie ca exista un conflict, ca exista certuri, ca exista neintelegeri, ca se apropie sau nu o ruptura, putem discuta, dar pana exista o majoritatea parlamentara, noi nu intram in discutii nici cu PSD, nici cu PNL, nu e corect, nu e fair si nu ne-a invitat nimeni la nicio negociere, nici PSD, nici PNL. Nu exista astfel de situatie, eu infirm aceste zvonuri, speculatii. Comentatorii politici, unii cred ca tot ceea ce se zboara, unii au impresia ca se si mananca. Eu doar pot sa infirm".

Liderul UDMR a precizat ca un guvern care are sustinere parlamentara este legitim.

"Sa nu ne jucam cu astfel de cuvinte, mai ales in conditiile in care in jurul tarii sunt probleme uriase, acolo se pune probleme legitimitatii. Nu intr-o tara unde exista un Guvern cu o majoritate de 70%. Daca cumva se va intampla ceva, probabil, ca in foarte scurt timp se va naste un alt guvern cu o alta sustinere, dar tot cu o sustinere majoritara. Nu o sa fie un Guvern care va sta peste capul romanilor cu forta", a mai adaugat kelemen, potrivit gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.