Premierul Victor Ponta si omologul sau moldovean, Iurie Leanca, au transmis un mesaj comun prin care se alatura pozitiilor exprimate la nivelul Uniunii Europene si al partenerilor strategici in vederea gasirii cat mai rapide a unui acord care sa restabileasca "linistea" in Ucraina.

"Ne alaturam in totalitate pozitiilor exprimate la nivelul Uniunii Europene si al partenerilor nostri strategici si ne exprimam speranta ca se va gasi cat mai repede un acord care sa restabileasca linistea la cea mai mare frontiera a ambelor tari", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Moldovei, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca situatia din Ucraina a fost una dintre temele discutate cu acesta, la Chisinau.

"In mod sigur, Guvernul Romaniei a sustinut, prin ministrul Externe, in totalitate pozitia Uniunii Europene si a partenerilor nostri americani pentru gasirea unei solutii rapide de incetar e a violentelor si de a avea un program democratic pentru Ucraina. Am vazut din declaratia prim-ministrului Tusk si a ministrilor de Externe ca exista un asemenea acord si nu pot decat sa salut acest lucru", a adaugat Ponta.

Premierul Victor Ponta s-a aflat, vineri, in Republica Moldova, la Chisinau, pentru o vizita oficiala in care s-a intalnit cu presedintele, cu prim-ministrul si cu presedintele Parlamentului moldovean si a participat si la deschiderea Forumului Moldo-Roman privind educatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.