Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca nu mai crede in viitorul USL si a precizat ca participarea PNL la guvernare se va clarifica cel tarziu marti.

Intrebat daca mai crede in viitorul USL, Antonescu a declarat: "Sigur, daca eu m-am inselat, daca domnul Ponta isi revine, nu sunt decat bucuros ca luni sa ne trezim in alta abordare. Dar viitorul USL nu insemna doar o buna intelegere, colegiala, rationala in Guvern, nu insemna doar sustinerea unui candidat la Presedintie si incheierea schimbarii, ciclului schimbarii, insemna sansa pentru Romania ca cel putin 4 ani doua forte politice mari sa contruiasca ceva solid care sa nu mai fie in urmatorul ciclu demontat".

"Acum, din pacate, daca nu reusim sa-l luminam pe domnul Ponta pana luni, sa pastram USL si nu prea mai cred, vom intra din nou in ciclul contestatiei si revenim probabil in anul 2003 spre 2004", a mai adaugat liderul PNL, potrivit Realitatea TV.

De asemenea, Crin Antonescu a precizat ca participarea PNL la guvernare se va clarifica luni sau cel tarziu marti.

"Luni daca vom vedea ca ne spun colegii nostri ca e in regula, convocam sedinta comuna a Parlamentului si mergem cu formula (propusa de PNL - n.r.), atunci avem Guvern USL si mergem mai departe. Daca nu, atunci evident ca noi nu putem sa stam, pentru ca ceea ce a propus domnul Ponta este o noua formula foarte riscanta pentru propria sa imagine, pentru imaginea Romaniei pana la urma si pentru imaginea acestei coalitii. Domnul Ponta spune: eu stau atunci cu acesti interimari 45 de zile si dupa 45 de zile mai vedem. Nu. Nu, ca nu stam la casuta noastra de vara, stam in fruntea Romaniei, pe banii, pe voturile, pe nervii unor cetateni care, cand se enerveaza, nu se pot relaxa nici la baschet, nici in alta parte. Se dau cu capul de pereti bietii oameni. Nu stam cate 45 de zile asa, ca sa ne jucam noi", a afirmat liderul PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.