Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat ca presedintele PNL Crin Antonescu i-a recomandat ministrului Muncii, Mariana Campeanu, sa analizeze posibiltatea demisiei din functie ca urmare a scandalului privind pensionarea sotului acesteia.

Intrebata daca este analizata posibilitatea retragerii sprijinului politic sau a demisiei ori demiterii din functia de ministru a liberalei Mariana Campeanu, Pocora a raspuns: "A existat o discutie intre doamna Mariana Campeanu si presedintele Crin Antonescu in care presedintele PNL, dincolo de faptul ca intelege situatia personala si are toata compasiunea pentru situatia de sanatate a sotului domniei sale, i-a recomandat doamnei ministru Campeanu sa se gandeasca la posibilitatea demisiei din functia de ministru al Muncii, urmand ca dumneaei sa ia o decizie in acest sens", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, pentru MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca o va sustine pe Mariana Campeanu in postul de ministru al Muncii atat timp cat presedintele Traian Basescu nu argumenteaza cu dovezi acuzatiile la adresa acesteia, precizand ca isi apara in aceste conditii toti ministrii, dar si ca va cere institutiilor statului sa verifice problemele semnalate.

Intrebat de jurnalisti daca nu considera, deci, ca Mariana Campeanu trebuie sa demisioneze, Ponta a raspuns ca nu, adaugand ca problemele semnalate trebuie verificate mai intai de institutiile statului, fara "a fi luate de bune afirmatiile dintr-o zona care, de obicei, se dovedeste securista".

El a precizat ca va cere o verificare in acest sens. din partea institutiilor abilitate.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca face apel la ministrul Muncii, Mariana Campeanu, sa-si prezinte demisia daca stie ca sotul ei nu este invalid si nu are niciun handicap care sa il incadreze in gradul intai de invaliditate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.