Presedintele PSD, premierul Victor Ponta afirma ca el a acceptat deja sa faca "mai multi pasi inapoi" pentru pastrarea USL, precum renuntarea la ideea ca Partidul Conservator sa detina un post de vicepremier, si ca va forma un alt guvern doar daca Antonescu isi retrage ministrii.

El a afirmat ca a ales deja ce anume va face, dar a reluat mesajul transmis si anterior, si anume ca este dispus sa inainteze si astazi propunerile de ministri liberali si sa pastreze Guvernul in forma USL, daca si Antonescu este de acord.

"Daca este de acord Antonescu, eu astazi ii numesc pe toti patru, in frunte cu Iohannis, ca am vazut ca am vreo problema cu Iohannis. Nu am niciun fel de problema, astazi il numesc, am mai propus de trei ori numirea lui si de fiecare data am fost refuzat. Mi-a spus ca nu este de acord sa fie numiti in formula actuala a Guvernului, ci sa mergem la restructurare in Parlament si dupa aceea sa-i numim, insa restructurarea poate fi facuta doar prin acordul celor patru partide, pentru ca mergi in fata grupurilor parlamentare, nu este o decizie doar a PNL sau doar a mea", a spus Ponta la Antena 3, transmite MEDIAFAX.

Ponta a sustinut ca nu va exista un alt guvern decit daca Antonescu isi retrage ministrii, gest pe care nu il doreste.

Intrebat ce se va intampla daca liberalii nu accepta numirea celor patru ministri pe structura actuala a Guvernului, Ponta a raspuns: "Avem 45 de zile in care eu sunt convins ca PNL se va mai gandi o data, noi ne vom gandi si vom gasi o solutie in interesul unei guvernari stabile pentru tot anul 2014", precizand ca, in mod categoric, nu PSD va rupe USL, iar ministrii PNL nu vor fi scosi de catre el de la guvernare.

Citeste si: Antonescu, ultimatum pentru Ponta: Ii stam la dispozitie pana luni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.