Liderul PNL Buzau, deputatul George Scutaru, spune ca inlocuirea lui Crin Antonescu la sefia partidului ar fi o "mutare absolut pripita" si ca regreta ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu "da satisfactie unor persoane care isi doresc ca PNL sa intre in perioade de turbulente".

George Scutaru a declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca nu se poate pune problema schimbarii presedintelui partidului si ca este o mare greseala ca o astfel de tema este ridicata acum, cand PNL se afla in negocieri dificile cu PSD.

"Ar fi o mutare absolut pripita schimbarea presedintelui. Nu se pune problema de schimbare a presedintelui si nu pot decat sa spun ca e o mare greseala ca in timpul acestor negocieri dificile cu PSD sa avem o asemenea atitudine. Imi pare rau ca fostul premier Tariceanu da satisfactie prin comportamentul sau unor persoane care isi doresc ca PNL sa intre in perioade de turbulente si o spun ca un om care la congresul din 2009 l-a sustinut pe domnul Tariceanu pana in ultimul moment. Regret ca are un asemenea comportament", a declarat George Scutaru.

Deputatul liberal l-a criticat si pe senatorul PNL Sorin Iliesiu, care sustine schimbarea din functia de presedinte al PNL a lui Crin Antonescu: "Cate campanii a facut el cu PNL? Cum poate sa se pretinda a fi autorul unui apel, al unei motiuni pentru schimbarea lui Antonescu atata vreme cat nu cunoaste partidul? Nu a trait momente alaturi de noi nici bune, nici rele".

Scutaru a mai spus ca daca PSD nu mai doreste sa guverneze alaturi de liberali, Cabinetul Ponta "trebuie sa isi depuna mandatul" pentru ca USL "a ajuns la guvernare in baza unui vot comun, nu separat, pentru PC, UNPR, PSD sau PNL".

Liderul PNL Buzau a mai spus ca asteapta din partea premierului o atitudine corecta fata de PNL.

"PNL este cofondator al USL. Tinem la USL la fel de mult ca PSD. Astept din partea premierului o atitudine corecta fata de PNL si de cel care i-a fost partener loial, si ma refer la Crin Antonescu. PNL este partid de guvernare, dar asta nu inseamna ca pentru a ramane la guvernare trebuie sa induram tot felul de umilinte din partea PSD (...) Daca PSD doreste ca liberalii sa nu mai fie la guvernare, Cabinetul Ponta, cu domnul Ponta, trebuie sa isi depuna mandatul, in frunte cu premierul. La guveranre am ajuns impreuna in baza unui vot pentru USL, nu pentru PC, pentru UNPR, PNL sau PSD", a adaugat Scutaru.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.