Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marti, ca liberalul Klaus Iohannis poate fi ministru de Interne urmand ca, atunci cand se va ajunge la un acord in USL privind restructurarea Executivului, sa preia si functia de vicepremier.

"Eu cred ca trebuie sa le luam pe toate pe rand. Domnul Iohannis este binevenit in Guvern, poate sa fie ministru de Interne si, ulterior, cand se va ajunge la un acord politic pentru restructurarea Guvernului, va fi numit si vicepremier. (...) Nu cred ca trebuie sa ne cramponam acum - ori vicepremier, ori deloc. Eu nu m-am cramponat de lucrul acesta", a spus Constantin, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca intentia premierului Victor Ponta, afirmata marti, de a-l propune pe Iohannis ca ministru de Interne este una inteleapta si are ca scop deblocarea crizei politice din USL.

"Ambitiile personale nu cred ca trebuie sa se regaseasca in deciziile politice. Mi se pare ca suntem blocati intr-o ambitie personala a doi-trei lideri PNL", a spus Constanin.

Liderul PC a aratat ca atat el, cat si premierul Victor Ponta au facut "o gramada de concesii" timp de doi ani pentru functionarea USL.

"Am facut o gramada de concesii, de doi ani de zile. Am cedat functia de presedinte al Senatului. Domnul Antonescu trebuie sa fie acolo pentru a deveni presedintele Romaniei. Am cedat functia de vicepremier. Iata, am cedat-o inca o data. Am facut concesii si altele nestiute pentru functionarea USL. Nu vad niciun semn de la domnul Antonescu vizavi de aceasta chestiune", a spus Constantin.

El a aratat ca o concesie a fost si faptul ca a renuntat la functia de vicepremier ce ar fi revenit PC.

"Suntem intr-un blocaj politic si am fost dispus sa renunt la functia de vicepremier daca nu se restructureaza Guvernul, pana la restructurarea Guvernului. In momentul in care se restructureaza Guvernul, atunci cred ca ar trebui sa revenim la lucurrile pe care le-am angajat cu totii pentru buna functionare a USL", a mentionat Constantin.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

El a precizat ca PC doreste ca PNL sa accepte prevederile protocolului, fie ca e vorba de protocolul ACD, fie ca e vorba de cel al USL.

"In protocolul ACD e un angajament al domnului Crin Antonescu si PNL ca, in cazul in care vor exista mai multe functii de vicepremier, una trebuie sa revina PNL, ceea ce s-a intamplat, si una sa revina PC, ceea ce nu s-a intamplat", a subliniat Constantin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.