Liderul socialistilor din PE, Hannes Swoboda, si-a exprimat speranta, luni, la Bucuresti, ca Guvernul condus de Victor Ponta va ramane la putere si a declarat ca a auzit ca intre presedintele Traian Basescu si Partidul National Liberal ar fi "un fel de coordonare directa".

Intrebat ce parere are despre criza guvernamentala din Romania, Swoboda a declarat ca presedintele ar trebui sa contribuie la stabilitate.

"Este foarte important sa fie stabilitate in tara. Imi pare rau ca presedintele tarii nu contribuie la stabilitate, deoarece este sarcina sa. Cred ca acesta este scopul unui presedinte de tara: sa ajute la depasirea crizelor politice", a spus Hannes Swoboda, potrivit MEDIAFAX.

Referitor la liberali, liderul socialist a spus ca a primit mai multe mesaje.

"In ceea ce priveste Partidul Liberal, am auzit diverse mesaje: majoritatea vrea sa ramana la guvernare, conducerea vrea sa plece de la guvernare. Unii spun ca este un fel de o coordonare directa intre presedinte si Partidul Liberal, dar oricum sunt impotriva destabilizarii provocate de presedintele Traian Basescu. Sper ca Guvernul premierului Ponta sa poata fi stabilizat din nou si sa ramana la putere", a precizat Swoboda, la conferinta de lansare a proiectului S&D "Relaunching Europe".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.