Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat miercuri, ca atunci cand te critica Traian Basescu inseamna ca faci lucruri bune, precizand ca declaratiile presedintelui cu privire la Institutul Cantacuzino si la schimbarile din Guvern sunt politice.

"Cand te critica Basescu inseamna ca faci un lucru bun. Declaratiile facute aseara sunt politice si au fost facute in felul lui", a spus ministrul Sanatatii, intrebat cum comenteaza afirmatiile presedintelui privind vaccinul antigripal de la Institutul Cantacuzino, transmite MEDIAFAX.

Intrebat daca Guvernul functioneaza ilegal, asa cum a afirmat presedintele Traian Basescu, si daca si-a dat demisia din functia de ministru al Sanatatii, Nicolaescu a raspuns: "Nu mi-am dat demisia".

"Schimbarea mea de la Ministerul Sanatatii se face printr-un ordin de revocare din functie care se publica in Monitorul Oficial. In legatura cu ceilalti doi colegi din Guvern care si-au dat demisia, vreau sa explic urmatorul lucru: acestia raman in functie si isi exercita atributiile pana la revocare, respectiv pana cand ordinul de revocare a lor din functie va fi publicat in Monitorul Oficial", a adaugat Nicolaescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la B1Tv, ca Eugen Nicolaescu ar trebui sa cheme Parchetul in cazul vaccinurilor de la Institutul Cantacuzino, mentionand ca fostul ministru a dat ordin in acest subiect, "a facut presiuni" si nu ar trebui sa se simta nevinovat.

"Nicolaescu, inainte sa se apuce de un alt minister, trebuie sa isi aduca aminte cateva succese ale lui la Ministerul Sanatatii. Aduceti-va aminte de studiile de fezabilitate pentru spitalele de urgenta, care au costat cateva milioane de euro. S-au facut studiile, firmele si-au luat banii, domn' Nicolaescu e bine-mersi, dar spitale nu a aparut niciunul", a spus Basescu.

Presedintele a facut referire si la programul de vaccinare anticancer pentru fetite, aratand ca "Nicolaescu a cumparat vaccinurile", s-au facut cateva si s-a stopat programul.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

"Cred ca sunt expirate de mult acele vaccinuri, care au costat milioane de dolari", a mai spus seful statului.

Basescu a mai declarat ca Nicolaescu a dat laboratoarelor private posibilitatea sa faca analize "la tot poporul".

"Ar fi fost bine daca se trageau si niste concluzii, cu niste efecte. Concluzii s-or fi tras, nu le stie nici vantul, nici pamantul, dar pentru ce ai facut? Sa constati o stare de sanatate? Nu am vazut niciun program. Dar banii la laboratoare s-au dat, si s-au dat, Slava Domnului, destule zeci de milioane", a mai spus Basescu.

"Mai vad acum traznaia asta de ultima ora", a continuat presedintele, referindu-se la subiectul legat de vaccinurile de la Institutul Cantacuzino.
Basescu a spus ca stia ca ministrul Sanatatii "a facut presiuni pe Cantacuzino sa faca vaccinul".

Citeste si:
Nicolaescu: Legea preventiei, respinsa prin incalcarea Regulamentului
Nicolaescu: Legea preventiei,...

"Acum vad ca nu sunt bune, deodata. Tu, ca minister, daca ai facut presiuni, nu te cosidera asa nevinovat si lipsit de responsabilitate, pentru ca ai avut decizia politica", a mai spus seful statului.

El a criticat si sesizarea la adresa Serviciului Roman de Informatii. "Nu, domnule Nicolaescu, nu vrei tu sa chemi Parchetul direct, ce treaba are SRI-ul? Nu a fost o chestiune subversiva, tu ai dat ordin si atat a putut sa faca Cantacuzino", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.