Premierul Victor Ponta a anuntat ca a avut, joi seara, o discutie telefonica cu presedintele Traian Basescu, in care seful statului i-a comunicat ca nu doreste, in continuare, sa semneze acordul cu FMI astfel ca acest acord nu este, operational, in vigoare, dar Romania isi va indeplini angajamentele

Premierul a precizat, la Romania TV, ca presedintele i-a comunicat, joi seara, fara sa ii dea detalii, ca nu vrea sa semneze acordul cu Fondul Monetar International, astfel ca acordul cu FMI este "oarecum, intr-o situatie de suspendare".

"Mi-a spus ca nu vrea sa semneze. Joi seara am discutat, am vorbit la telefon. Nu mi-a dat detalii. Se intampla doua lucruri: operational, nu avem acord in vigoare, insa, in realitate, ne tinem de absolut toate obligatiile pe care ni le-am asumat legate de deficitul bugetar, de arierate, absolut tot ce am discutat. Deci, noi aplicam acordul chiar daca, vorbind birocratic, este intr-o situatie oarecum de suspendare, nu se poate intra in board fara semnatura presedintelui", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat din nou ca acciza suplimentara de 7 eurocenti va fi introdusa la carburanti, din aprilie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca asteapta de la Guvern "proiectul de acord cu FMI" pentru a-l discuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.