Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, dupa intalnirea cu David Usupashvili, presedintele Parlamentului Georgiei, ca Senatul va adopta, in sedinta de plen, o declaratie "de deplina sustinere" a optiunilor europene si proatlantice ale Georgiei.

Antonescu a declarat in conferinta de presa comuna sustinuta cu David Usupashvili, presedintele Parlamentului Georgiei, ca relatia bilaterala dintre Romania si Georgia este din ce in ce mai stransa.

"Vom avea in plenul din aceasta dupa-amiaza o prezenta a oaspetilor si o rezolutie, o declaratie politica pe care o vom propune Senatului, de deplina sustinere a optiunii europene si proatlantice a Georgiei", a anuntat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca in cadrul intrevederii cu presedintele Parlamentului georgian, a reiterat din nou "deplinul sprijin politic, la nivel parlamentar, ca si la nivel guvernamental, al Romaniei, pentru aceasta optiune a Georgiei, sprijin care sa fie exprimat in toate formele necesare, de catre Romania, ca tara membra a UE si NATO".

Presedintele Senatului a mai aratat ca in cadrul discutiilor cu David Usupashvili, presedintele Parlamentului Georgiei, a vorbit despre necesitatea ca relatiile economice deja existente cu Georgia, cel mai important partener economic al Romaniei din zona Caucazului de Sud, sa fie amplificate.

Antonescu a mai vorbit despre sprijinul pe care Romania il acorda Georgiei, si la nivel parlamentar, prin grupul de prietenie constituit, in efortul de reformare, inclusiv a legislatiei, in contextul apropierii de Uniunea Europeana.

"Am exprimat convingerea noastra ca o monitorizare, mai aplicata, mai apropiata a Uniunii Europene, in legatura cu zonele de conflict prelungit, din aceasta regiune, inclusiv din Georgia, este necesara", a mai declarat presedintele Senatului.

David Usupashvili, presedintele Parlamentului Georgiei, a declarat, la randul sau, in cadrul conferintei de presa ca, desi societatea georgiana este convinsa de drumul European, din pacate, exista voci in lume care considera ca Georgia nu are dreptul la libera alegere.

"De aceea, parti din teritoriul Georgiei se afla sub ocupatie in acest moment, de aceea traim aceasta experienta dura a dificultatilor care ne sunt puse in fata eforturilor de alaturare a Georgiei la Uniunea Europeana si NATO", a declarat David Usupashvili.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

El a continuat, precizand ca Georgia are, totusi, si "prieteni precum Romania", si a vorbit despre continuarea cooperarii cu Romania.

"Marea Neagra nu doar ne desparte, ci ne si uneste, si in felul acesta, ne simtim apropiati unii de ceilalti", a afirmat presedintele Parlamentului Georgiei, in finalul alocutiunii sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.