Premierul Victor Ponta a declarat ca il propune, luni, pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la aceasta institutie este nevoie de o situatie clara, de stabilitate, si ca problema functiei de vicepremier va fi discutata rapid in USL.

El a precizat, pentru MEDIAFAX, ca urmeaza sa il informeze si pe presedintele Traian Basescu despre faptul ca va inainta luni aceasta nominalizare, dar a amintit ca seful statului a declarat deja public ca are o parere buna despre Iohannis.

Premierul a aratat ca urmeaza sa aiba o intrevedere atat cu presedintele PNL, Crin Antonescu, cat si cu Klaus Iohannis in acest sens.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata ca a discutat cu premierul Victor Ponta inainte ca liberalii sa anunte public remanierea mai multor ministri si propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului si a cazut de acord asupra acestora cu prim-ministrul.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat anterior ca are o relatie foarte buna cu Klaus Iohannis si ca il doreste in Guvern, deoarece ar fi un mare castig, dar ca "deciziile tehnice" legate de pozitii si de procedurile necesare vor fi luate in tara, "cu calm", in cadrul coalitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.