Comitetul Executiv National al PSD se va reuni, joi, la Palatul Parlamentului, pentru a valida lista finala a candidatilor pentru PE, precum si alianta electorala cu UNPR si PC, actualul europarlamentar Corina Cretu fiind, cel mai probabil, prima pe lista social-democratilor.

Pe locurile doi si trei ar urma sa se afle Catalin Ivan, actualul sef al delegatiei PSD in PE, si, respectiv, Dan Nica, ministrul Comunicatiilor, au mai declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

PSD mizeaza pe 13 locuri eligibile in PE, locurile 14 si 15 fiind cu semnul intrebarii.

In locurile eligibile se vor regasi patru femei: Corina Cretu, Daciana Sarbu, Viorica Dancila, care sunt si in prezent europarlamentari, dar si Claudia Tapardel, vicepresedinte la PSD Bucuresti.

De asemenea, actualii eurodeputati Ioan Mircea Pascu, Victor Bostinaru, Claudiu Tanasescu se afla pe lista locurilor eligibile, candidand pentru un nou mandat.

Pe de alta parte, trei europarlamentari actuali, respectiv Adriana Ticau, Minodora Cliveti si Ioan Enciu nu se vor mai regasi pe locuri eligibile, potrivit acelorasi surse.

Numele senatorului Mircea Geoana nu se va regasi pe lista finala a candidatilor PSD, desi fusese vehiculat in acest sens.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu s-a pus "nici un moment" problema unei candidaturi a lui Geoana la PE, in timp ce acesta preciza miercuri ca misiunea sa principala "ramane" politica interna.

PSD va aloca, in baza aliantei electorale cu UNPR si PC, cate un loc eligibil pentru fiecare dintre aceste formatiuni, precum si cate un loc semieligibil.

Numele parlamentarului Damian Draghici este vehiculat pentru candidatura din partea UNPR, in timp ce Maria Grapini este candidatul din partea PC.

La alegerile europarlamentare PSD mizeaza pe 2-3 locuri eligibile in plus fata de cele 11 pe care le detine in prezent.

Pe aceste locuri eligibile s-ar putea regasi, potrivit unor surse, si Dan Luca, presedintele PSD Belgia.

Totodata, CExN va valida joi si o lista care va cuprinde lideri nationali, in special ministri, care se vor ocupa de organizatiile care au nevoie de sprijin politic in campania pentru europarlamentare.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

In actuala legislatura europeana PSD, in alianta cu PC, a avut 12 mandate, in prezent (dupa excluderea lui Adrian Severin), avand 11 eurodeputati: Catalin Ivan (seful delegatiei PSD), Ioan Mircea Pascu, Victor Bostinaru, Minodora Cliveti, Corina Cretu, Viorica Dancila, Ioan Enciu, Daciana Sarbu, Claudiu Ciprian Tanasescu, Adriana Ticau, Sabin Cutas.

Romania va avea, in viitoarea legislatura a PE, 32 de mandate, fata de 33 in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.