Presedintele Traian Basescu a sosit, miercuri dimineata, la Ankara, in prima zi a vizitei de stat in Turcia, avand programate intalniri cu presedintele Abdullah Gül, cu premierul Recep Erdoğan, precum si cu reprezentantii comunitatii romanesti.

Potrivit programului anuntat de Administratia Prezidentiala, vizita presedintelui Basescu in Republica Turcia incepe la ora 10.15, la Ankara, cu depunerea unei coroane de flori la Mausoleul "Atatürk", urmat la ora 10.45, de primirea oficiala de catre presedintele turc, Abdullah Gül, la Palatul Prezidential, transmite MEDIAFAX.

La ora 11.00 vor avea loc convorbiri tête-à-tête cu presedintele Republicii Turcia iar la ora 11.30, convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor doua delegatii oficiale.

La ora 12.30, presedintele Traian Basescu si presedintele Republicii Turcia, Abdullah Gül vor sustine o declaratie de presa comuna.

Presedintele Traian Basescu va avea, la ora 13.10, la sediul Marii Adunari Nationale, convorbiri cu presedintele Marii Adunari Nationale, Cemil Çiçek, urmate de un dejun oferit de presedintele Marii Adunari Nationale, in onoarea presedintelui Romaniei.

La ora 15.00 vor avea loc, la resedinta oficiala, convorbiri cu prim-ministrul Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan.

Seful statului se va intalni, la ora 16.00, la sediul Ambasadei Romaniei in Republica Turcia, cu reprezentanti ai comunitatii romanesti.

La ora 19.30, la Palatul Prezidential, va avea loc un dineu de stat oferit de presedintele Republicii Turcia in onoarea presedintelui Romaniei.
Cea de-a doua zi a vizitei de stat a presedintelui Romaniei, va cuprinde, la ora 10.00, la sediul Uniunii Camerelor de Comert si Burselor de Marfuri din Turcia, participarea la Forumul economic romano-turc pentru investitii si comert.

La ora 11.40 are loc vizitarea Platformei de productie a Corporatiei pentru Industriile Aerospatiale din Turcia.

La ora 12.40, presedintele Traian Basescu va vizita Centrul national de simulare pentru instruirea pilotilor pentru avioanele de lupta F-16.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.