Premierul Ponta a cerut patronatelor si sindicatelor sa fie alaturi de Guvern in a folosi beneficiile cresterii economice la "vindecarea din ranile sociale ale ultimilor ani" si a argumentat prin restructurarea creditelor unor persoane, spunand ca, fara solidaritate, vor aparea iar "grave conflicte"

El a aratat ca Guvernul, patronatele si sindicatele raspund egal de pastrarea trendului pozitiv de dezvoltare economica a tarii si trebuie sa nu produca "socuri" care pot inversa acest mers, iar beneficiile cresterii economice trebuie folosite pentru a "vindeca ranile sociale ale trecutului".

Afirmatiile prim-ministrului au fost facute in cadrul conferintei "Dialog social tripartit, prezent si perspective", desfasurate marti, la Palatul Parlamentului.

"Fac un apel catre toti cei prezenti, de a fi parteneri reali in aceasta constructie tripartita, Guvern, sindicate, patronate, in doua directii. In primul rand, aceea de a pastra un trend pozitiv de dezvoltare economica (...) un trend economic pe care insa, intr-o Europa si o regiune extrem de turbulenta, putem sa-l pierdem oricand sau sa-l inversam. Si, aici, cred ca responsabilitatea este egala, a patronatelor, a sindicatelor si a Guvernului, in a pastra acest trend pozitiv si in a nu veni cu socuri care sa inverseze acest trend pe care ni l-am dorit de foarte multi ani, de prin 2009 incoace il tot asteptam", le-a spus Ponta participantilor, transmite MEDIAFAX.

Toodata, seful Executivului a adaugat o alta responsabilitate care, in opinia sa, le revine celor trei parteneri de dialog, si anume crearea unei societati mai unite pentru a evita ajungerea la conflicte grave.

"Al doilea proiect esential la care sunteti in egala masura parteneri si responsabili, alaturi de Guvern, este cum facem sa folosim beneficiile cresterii economice pentru a vindeca din ranile sociale ale ultimilor ani. Daca mergem in continuare pe ideea unei societati in care fiecare se descurca singur si ce se intampla in rest nu conteaza, asa cum am vazut si aseara, sa nu-i ajutam pe cei care au rate la banci... De ce sa nu-i ajutam? Ii ajutam si pe cei care au rate, asa cum ii ajutam si pe cei care au profit, pentru ca tinem 16% cota unica, asa cum incercam sa ajutam fiecare parte a acestei societati, pentru ca altfel, daca nu suntem o societate mai solidara, vom ajunge din nou la gravele conflicte pe care Romania le-a trait in 2011, 2012", a atentionat Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Citeste si: Cadou electoral de 4 mld. lei: Ratele la credite ale romanilor cu venituri mici, reduse


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.