Europarlamentarul Cristian Preda anunta pe blog ca a decis sa intre in Miscarea Populara, ca sustine afilierea partidului la PPE si ca va candida pentru un nou mandat in Parlamentul European.

"Vineri, 31 ianuarie, particip la Colegiul National al Miscarii Populare, organizat la Sighisoara, de la 17h", scrie Preda pe blog, vineri.

De asemenea, el precizeaza ca sustine afilierea Miscarii Populare la PPE si ca va candida pentru un nou mandat european.

"Am decis sa intru in Miscarea Populara. Dupa ce sefii PDL s-au debarasat de mine – suspendandu-ma in baza articolului introdus, de fapt, de catre reformisti, pentru a scapa de corupti – nu am mai aderat la un partid. Am intrat, insa, in Fundatia Miscarea Populara si am sustinut apropierea fondatorilor PMP de Forta Civica a lui MRU, un proiect care e departe de a se fi incheiat. Din vara trecuta incoace, desi eram independent, am sustinut optiunile politice ale Partidului Popular European si am continuat sa activez in cadrul grupului parlamentar al PPE din Parlamentul European. Relatiile mele cu membrii PPE, inclusiv cu mai multi responsabili ai celei mai importante familii europene, sunt mai consistente decat oricand", sustine Preda, potrivit MEDIAFAX.

El mentioneaza ca obiectivul sau este sa sprijine afilierea partidului la PPE.

"Acum, cand PMP a fost recunoscut ca formatiune politica, intru din nou in politica partizana. Obiectivul meu pe termen scurt este sa sprijin afilierea Miscarii Populare la PPE. Conditia sine qua non a unei asemenea afilieri este ca Miscarea Populara sa aiba deputati in Parlamentul European, dupa alegerile din 25 mai. Iata de ce ma voi angaja cu toate fortele in campania pentru al treilea scrutin european, dupa cele din 2007 si 2009. Voi candida, deci, pentru un nou mandat in PE", scrie Preda.

Intrarea Elenei Udrea in Partidul Miscarea Populara a fost anuntata oficial, joi, presedintele PMP, Eugen Tomac, spunand ca aceasta este "unul dintre cei mai puternici oameni politici din zilele noastre".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.