Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat joi seara ca deputatul Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare, si-a dat demisia din PNL.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat definitiv, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Transformatorul", s-a predat, joi seara, Politiei Judetene Iasi, unde va ramane pana cand va ajunge mandatul de executare a pedepsei, apoi va fi transferat la penitenciar.

Potrivit MEDIAFAX, completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a mentinut, joi, pedeapsa dispusa in 12 iulie 2013 de un complet de trei judecatori in cazul deputatului PNL Relu Fenechiu, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, acesta urmand sa execute cinci ani de inchisoare.

Relu Fenechiu, in varsta de 48 de ani, era membru al PNL de 18 ani si se afla la al treilea mandat de deputat. El este casatorit si are doi copii.
Fenechiu este presedintele PNL Iasi din 2004, iar din 2008 detine functia de vicepresedinte al PNL la nivel central.

De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de sapte luni, pana in iulie 2013, cand s-a retras din aceasta functie ca urmare a condamnarii in prima instanta in dosarul Transformatorul.

El este in prezent presedintele Comisiei de afaceri europene, functie obtinuta in septembrie 2013, iar in perioada 2005-2008 a fost presedintele Comisiei pentru administratie publica din Camera Deputatilor. Fenechiu a mai detinut intre anii 2000-2004 functia de consilier judetean in Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.