Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat, joi, de instanta suprema, la un an de inchisoare cu executare, urmand sa ii fie confiscata suma de 3.140 de lei pe care acesta ar fi primit-o de la denuntator in schimbul mentinerii acestuia in functia de director adjunct al DSVSA Buzau.

Judecatorii au mai stabilit ca deputatul sa plateasca si cheltuieli judiciare in valoare de 6.050 de lei, transmite MEDIAFAX.

Totodata, instanta a mentinut starea de arest a lui Gheorghe Coman.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Deputatul Gheorghe Coman a fost trimis in judecata in 16 ianuarie, fiind acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau. Coman a fost acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid, fiind presedinte al PC Buzau la data faptelor, pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

El a fost arestat in 7 ianuarie, masura preventiva fiind incuviintata de Camera Deputatilor la 27 decembrie.

Instanta suprema a judecat joi, la primul termen, dosarul lui Gheorghe Coman si a luat o decizie, dupa ce deputatul a recunoscut integral acuzatiile, procurorii DNA cerand condamnarea lui la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuiau sa dezbata joi legalitatea masurii preventive in cazul deputatului Gheorghe Coman, dar, la cererea avocatilor, au preschimbat termenul si au judecat dosarul.

Deputatul Gheorghe Coman si-a recunoscut integral faptele de care este acuzat de catre procurorii anticoruptie si a aratat ca isi mentine declaratia data in fata anchetatorilor. Judecatorii au ascultat apoi pledoariile finale ale acuzarii si ale apararii.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a aratat ca faptele deputatului Gheorghe Coman sunt grave si ca, desi acesta si-a recunoscut vinovatia, nu poate fi disculpat. Acesta a cerut condamnarea lui Coman la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Avocatul lui Coman a aratat ca institutia recunoasterii vinovatiei nu ar mai avea sens daca inculpatii ar fi condamnati ca si in cursul judecarii pe procedura normala. Acesta a precizat ca limita maxima de pedeapsa pentru infractiunea de care este acuzat Coman este de trei ani si opt luni, astfel ca, redusa cu o treime, nu s-ar mai incadra in limitele unei pedepse cu executare. Avocatul a adaugat ca, in aceste conditii, Coman ar putea fi condamnat la o pedeapsa cu suspendare.

In ultimul cuvant, Gheorghe Coman le-a spus judecatorilor ca vrea sa fie lasat liber, ca recunoaste si regreta fapta si ca are copii de intretinut.
Completul de judecata de la instanta suprema, compus din Ioana Bogdan, Cristina Rotaru si Stefan Pistol au decis in final sa il condamne pe Coman la inchisoare cu executare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.