Relu Fenechiu s-a prezentat marti la instanta suprema pentru a participa la dezbaterile finale din dosarul "Transformatorul" si a aratat, la intrare, ca nu i s-au admis probe care demontau acuzatiile DNA, motiv pentru care si-a pierdut optimismul, si doar Dumnezeu il mai ajuta.

Relu Fenechiu le-a declarat jurnalistilor ca a fost plecat din Bucuresti, de sambata, la Iasi, unde a participat la botezul copilului lui Cristian Adomnitei, si a revenit in Capitala cu avionul.

El a spus ca este pregatit moral pentru orice sentinta ce urmeaza sa fie data de ICCJ in acest caz, dar nu intelege cum s-a putut lua o decizie de condamnare in contextul in care probele sale dovedesc corectitudinea tranzactiilor dintre firmele sale si SISEE Moldova.

"Nu mai sunt optimist pentru ca, eram optimist daca in acest dosar se admiteau probele. Pentru ca un om sa fie condamnat instanta trebuie sa admita toate probele si in favoarea si in defavoarea lui", a aratat Fenechiu, potrivit MEDIAFAX.

Acesta nu a vrut sa comenteze condamnarile date de ICCJ in ultima perioada si a precizat ca si-ar dori foarte mult sa ajunga la familia sa acasa dupa decizia magistratilor ICCJ.

"Doar Dumnezeu ma mai ajuta acum, tineti pumnii", le-a mai declarat Relu Fenechiu jurnalistilor la intrarea la ICCJ.

La termenul din 16 ianuarie, judecatorii instantei supreme au respins cererile apararii lui Relu Fenechiu privind efectuarea unor noi expertize in dosarul "Transformatorul", insa i-au permis acestuia sa depuna o expertiza extrajudiciara facuta la cererea sa, stabilind ca procesul sa continue, cu pledoariile finale, in 27 ianuarie.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme a amanat pentru marti judecarea dosarului "Transformatorul", dupa ce avocatii lui Relu si Lucian Fenechiu au aratat ca acestia nu au putut sa se prezinte luni, din cauza vremii.

Magistratii din completul care judeca in recurs dosarul "Transformatorul" trebuiau sa asculte, luni, pledoariile finale, insa la instanta nu s-au prezentat decat doi dintre cei sase inculpati.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Avocatii lui Relu si Lucian Fenechiu au anuntat instanta ca acestia au incercat de mai multe ori sa plece din Iasi pentru a se prezenta la termenul de luni al procesului, dar nu au putut ajunge la Bucuresti din cauza vremii.

Intr-un scurt schimb de replici, avocatul lui Relu Fenechiu i-a prezentat presedintelui completului, judecatorul Livia Stanciu, un extras de pe pagina oficiala a CNADNR, ca justificare la faptul ca drumurile sunt blocate, context in care magistratul i-a replicat ca s-a uitat pe acelasi site si a constatat ca drumurile nationale sunt deblocate.

In final, Completul de cinci judecatori a stabilit ca procesul sa se reia marti, la ora 13.00, cand acuzarea si apararea vor expune pledoariile finale in acest dosar.

In 12 iulie 2013, Relu Fenechiu, atunci ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanta suprema, in dosarul "Transformatorul", la cinci ani de inchisoare cu executare si trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. In urma deciziei de condamnare, Relu Fenechiu a demisionat din functia de ministru al Transporturilor.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

La aceeasi pedeapsa au fost condamnati fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.