Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat marti, ca reglementarea lobby-ului este importanta, ca Guvernul sustine reglementarea si ca Parlamentul va fi parte a dialogului cu actorii interesati pentru a promova o lege acceptata de acestia

"Eu cred ca reglementarea este importanta si am transmis un mesaj clar si din partea mea si din partea majoritatii guvernamentale. Guvernul sustine o reglementare in domeniu acceptata de toti actorii, cei interesati, adica Asociatia Registul Roman de Lobby, celelalte companii de consultanta, case de avocatura", a spus Zgonea, potrivit MEDIAFAX.

El a adresat reprezentantilor asociatiilor de lobby si companiilor de consultanta prezenti la conferinta "Mediafax Talks about Lobby" invitatia de a crea un proiect care sa reglementeze domeniul, pe care sa il discute cu Guvernul, astfel incat acesta sa respecte legislatia europeana si romana si in vigoare.

"Parlamentul Romaniei va fi parte a acestui dialog constant. Noi vom crea o echipa din toate grupurile politice care va lucra indeaproape cu aceste societati, companii, astfel incat anul acesta, dupa 14 ani de cand ne chinuim, sa putem sa promovam o lege care sa fie moderna, care sa fie un exemplu in domeniu si care sa creeze reguli pe care altfel societatea romaneasca nu le-ar accepta", a spus Zgonea.

El a precizat ca este important ca domeniul lobby-ului sa fie reglementat in Romania.

Solicitat sa comenteze opinia reprezentantilor Asociatiei Registul Roman de Lobby, care ar prefera autoreglementarea, Zgonea a raspuns: "Normal, intotdeauna dereglementarea este preferata reglementarii. Asa s-a intamplat si cu criza finaciara care a lovit miliarde de oameni in toata lumea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.