Premierul Victor Ponta va solicita convocarea CSAT, intr-o sedinta care sa aiba loc la inceputul saptamanii viitoare, pentru a discuta modul in care a actionat conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni si demiterea directorului general.

Premierul Victor Ponta a afirmat ca va solicita o reuniune a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in baza atributiilor sale de vicepresedinte al Consiliului, precizand ca, in prezent, aduna semnaturile necesare din partea a o treime dintre membrii CSAT, transmite MEDIAFAX.

Conform Legii de organizare, presedintele Romaniei indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, iar primul-ministru indeplineste functia de vicepresedinte.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se convoaca de presedintele acestuia, trimestrial sau ori de cate ori este necesar, dar poate fi convocat si la initiativa a cel putin o treime din numarul membrilor sai.

Consiliul lucreaza in prezenta a cel putin doua treimi din numarul membrilor sai si adopta hotarari prin consens.

Premierul a anuntat anterior ca adresa catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) de demitere a sefului Serviciului de Teelecomunicatii Speciale pentru deficiente in cazul accidentului aviatic de luni a fost redactata si va fi semnata de o treime dintre membrii CSAT, fiind necesara asumarea raspunderii, ca la alte institutii.

"Am intocmit adresa, o vor semna o treime din membrii CSAT, asa cum spune legea, pentru a discuta cat mai curand posibil modul in care STS si-a indeplinit atributiile in cazul accidentului si raspunderea, pentru ca la ROMATSA a plecat seful ROMATSA, la Ministerul de Interne-seful ministerului, la IGSU - seful IGSU. red ca la STS o sa fie greu de gasit un operator care nu si-a facut treaba", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis si va cere inlocuirea directorului general si a directorului de operatiuni ROMATSA, dar si a sefului STS, pentru deficiente inacceptabile in cazul accidentului din Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.