Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, in cadrul unui eveniment al Camerei de Comert Romano-Gerrmane, ca este un sustinator al continuarii acordului cu FMI si ca intre el si Fond nu este o disputa, desi respinge accizarea suplimentara a carburantilor.

"Nu am vrut sa se inteleaga ca intre mine si FMI este o disputa", a spus seful statului, referindu-se la faptul ca nu este de acord cu acciza suplimentara pe combustibil, transmite MEDIAFAX.

"Cu certitudine, sunt un sustinator al continuarii acordului cu Fondul. (..) In acelasi timp, nu vreau sa punem taxe inutile pentru a face cheltuieli inutile in bugetul de stat. Ma intereseaza in mod deosebit un deficit cat mai mic, dar este foarte important ce calitate au aceste cheltuieli din interiorul bugetului de stat", a spus seful statului, adaugand ca si el si-ar dori ca bugetul de stat sa aiba cheltuieli de buna calitate, nu care sa genereze ideea ca s-ar putea intoarce vremurile dinainte de criza.

Presedintele a precizat ca acesta este motivul pentru care s-a opus acestor masuri convenite intre Guvern si FMI, legate spre exemplu de cresterea accizei pe combustibil, pentru ca Romania are bani pentru investitii, sume uriase de la UE, bani imprumutati de la Banca Europeana de Investitii, apreciind ca trebuie sa fie avute in vedere trei elemente fundamentale pentru dezvoltarea economica a Romaniei si pentru crestere durabila. Potrivit sefului statului, primul pilon este bugetul de stat, cel de-al doilea pilon banii europeni si, cel de-al treilea, investitiile straine directe.

"Abordarea mea publica nu are nimic comun cu interese politice, eu nu mai candidez, dar as vrea sa nu punem o sarcina in plus prin accizarea excesiva a combustibilului. Romania are nevoie de conditii pentru dezvoltare in parametri normali. Voi sustine fara rezerve pastrarea, mentinerea accizei actuale la combustibil si nu sunt un adeversar al liberalizarii preturilor la energie", a mai spus Traian Basescu.

Citeste si: Basescu, catre FMI: Nu sustin introducerea accizei! Nu-mi cereti sa semnez


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.