Premierul Victor Ponta considera ca raportul MCV prezentat de catre Comisia Europeana releva ca Romania a facut progrese importante si substantiale, indiferent de "interpretarile si speculatiile politice".

"Am vazut raportul MCV. Indiferent de interpretarile politice care, evident, nu vor lipsi, am vazut ce a spus purtatorul de cuvant al Comisiei Europene - Romania a facut progrese importante si substantiale. Suntem in continuare, din punctul de vedere al Comisiei, complet pregatiti sa intram in Spatiul Schengen, decizia va fi, sigur, una pur politica a statelor membre", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern, scrie MEDIAFAX.

El a cerut ca toate aspectele mentionate in raport sa fie prezentate de catre membrii Cabinetului intr-un mod echilibrat si profesionist, "indiferent de modul in care, in traditia deja cunoscuta, vor fi speculate politic".

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, miercuri, in prezentarea raportului MCV, ca exista inca ingrijorari legate de independenta justitiei in Romania, el subliniind ca modificarile la Codul penal au generat "ingrijorari majore" in legatura cu capacitatea de combatere a coruptiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.