Ministrul de Interne, Radu Stroe, a venit la Guvern pentru a discuta cu vicepremierul Gabriel Oprea despre ancheta privind accidentul aviatic produs in Muntii Apuseni, la Palatul Victoria fiind si seful IGSU, Ion Burlui, au declarat surse oficiale.

Oficiali ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) au declarat anterior pentru MEDIAFAX ca ministrului de Interne, Radu Stroe, si va fi prezentat, marti, un raport detaliat cu privire la interventia care a avut loc luni, dupa accidentul aviatic produs in Muntii Apuseni.

Ancheta in cazul accidentului aviatic este coordonata de procurorii Parchetului Curtii de Apel si sustinuta de reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, expertizele criminalistice fiind realizate de criminalistii Politiei Romane, au mai spus sursele citate.

Pilotul Adrian Iovan si o studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, s-a prabusit, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusi sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

In avion se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Epava avionului si victimele au fost gasite de un padurar, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Munti Apuseni si localnici.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.