Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in cadrul declaratiilor comune cu presedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmood Abbas, ca rostul negocierilor palestiniano-israeliene este sa aduca pacea, nu sa restabileasca adevarul istoric.

"Este foarte usor, cand nu vrei sa ajungi la un compromis, sa te cramponezi de istorie, dar rostul negocierilor palestiniano-israeliene este sa aduca pacea, nu sa restabileasca adevarul istoric. Adevarul istoric poate ramane in cartea de istorie", a spus Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele a mai spus ca Romania sustine fara rezerve initiativa secretarului de stat al Statelor Unite, John Kerry, si ca sunt cunoscute dificultatile negocierilor de pace, dificultatile teritoriale, privind refugiatii, securitatea frontierelor sau statutul Ierusalimului.

"Toate sunt probleme delicate si dificil de negociat. Punctul nostru de vedere, care este al tuturor celor care iubesc aceasta regiune, este ca niciuna din aceste probleme nu poate fi rezolvata fara un compromis care sa aiba un singur obiectiv, doua state, in securitate si pace", a mai spus Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.