Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces, ca social-democratii ar trebui sa autentifice legile la notariatul Ioanei Basescu ca sa fie siguri ca seful satului nu le va mai bloca, prin retrimiterea la Parlament.

"Pregatim si sesiunea parlamentara in care revotam toate legile bune pentru Romania pe care, din pacate, presedintele le blocheaza. Ma gandeam, ca sa fim siguri ca ne promulga legile, sa le autentificam la notariatul Ioanei Basescu, ca sa nu le mai blocheze. Dar, daca nu avem aceasta posibilitate, le revotati in Parlament si important e sa intre in vigoare, pentru ca e vorba de legi importante", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a dat exemplul Legii privind achizitia de terenuri, al Legii privind energia regenerabila si al Legii privind parteneriatul public-privat.

"Legea cu conditiile pentru cumpararea de terenuri cred ca e o lege extrem de importanta si un lucru foarte important pe care toti romanii il asteapta; Legea cu energia, pentru ca pretul la energie sa nu creasca; Legea parteriatelor publice-private, pentru ca dupa Comarnic-Brasov - pe care sper sa-l semnam in aprilie - vreau sa continuam proiectul si cu Pitesti-Craiova si podul peste Dunare de la Braila-Galati si celelate proiecte pe care le avem si pentru care avem nevoie de lege", a spus Ponta.

El a mai spus ca PSD trebuie sa guverneze bine si a ironizat exprimarea sefului statului potrivit careia "tara e pe marginea prapastiei".

"Trebuie sa guvernam bine. Tara e pe marginea prapastiei cand ne uitam la domnul presedinte in jos. AMR functioneaza, timpul trece pentru unii. Noi trebuie sa ne facem treaba si sa ne pregatim pentru confruntarile politice care urmeaza", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.