Raportul MCV pentru Romania va fi publicat miercuri, 22 ianuarie, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray.
Tot in data de 22 ianuarie are loc si Colegiul Comisarilor, care va aproba varianta finala a raportului Mecanismului de Cooperare si Verificare, transmite MEDIAFAX.
Raportul va cuprinde o evaluare a progreselor inregistrate de Romania de la ultimul raport, publicat la 30 ianuarie 2013. Totodata, documentul va face referiri si la statul de drept.
In cadrul reuniunii din 13 ianuarie a Comisiei nr. 3 a CSM, care se ocupa de relatia cu Uniunea Europeana si organismele internationale, s-a anuntat faptul ca CE a solicitat furnizarea unor date statistice suplimentare in vederea finalizarii Raportului asupra progreselor Romaniei in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.
Ultima misiune de evaluare a progreselor in cadrul MCV a avut loc in perioada 25-27 noiembrie.
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca raportul CE privind MCV va fi publicat in 22 ianuarie.
Intrebat cum se vede independenta justitiei la Bruxelles, Traian Basescu a raspuns ca acest lucru se va vedea pe data de 22 ianuarie, in raportul MCV.
"Sunt state care se uita si la statul de drept, si la functionarea Justitiei. De aceea, in discutie (cu Herman van Rompuy - n.r.), am simtit nevoia sa fac o clarificare, clarificare ce trebuie, in opinia mea, sa se reflecte in raportul MCV din luna ianuarie, probabil 22, cel mai tarziu 29 ianuarie", a anuntat seful statului.
El a mentionat ca au existat "incidente, cu declaratii, cu tentative de modificare a Codului penal, tentative de lege a amnistiei, a gratierii si asa mai departe".
"Rugamintea mea a fost sa fie o abordare corecta si care sa reflecte ce s-a intamplat in Romania", a spus Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.