Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca USL nu va renunta la descentralizare, in pofida deciziei CC de a declara neconstitutionala legea, el aratand ca asteapta motivarea, ca se va modifica legea in acord cu cerintele Curtii si ca a pregatit deja pasii de urmat pentru Guvern si Parlament.

"Discutam (cu reprezentantii PSD din teritoriu - n.r.) si despre descentralizare, pentru ca este un proiect la care nu renuntam. O sa asteptam motivarea Curtii si o sa continuam. Vedem ce spune Curtea, modificam ceea ce ne cere Curtea in legea respectiva, pentru ca nu cred ca poate fi declarat neconstitutional procesul in sine de descentralizare", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

"Am vazut foarte multe comentarii. Deocamdata, ma abtin pana vad motivarea Curtii si am pregatit deja pasii care urmeaza sa-i facem ca Guvern si Parlament", a adaugat Dragnea.

El a precizat ca USL nu va renunta la descentralizare.

"Am fi printre putinele tari, daca nu singura tara din UE, impreuna cu Bulgaria, care nu am avea descentralizare. Pana la urma, decizia si puterea trebuie duse mai aproape de oameni, nu trebuie sa ramana la Bucuresti, cu toate declaratiile razboinice pe care le-am auzit, cu toate afirmatiile, cu toate asa-zisele analize. Mergem inainte, pentru ca este esential pentru reforma administratiei publice", a spus Dragnea.

Curtea Constitutionala a decis ca Legea descentralizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament in luna noiembrie, este neconstitutionala, admitand sesizarea formulata de parlamentarii PDL.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiectia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste criticile de neconstitutionalitate intrinseca si constata Legea privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica, in ansamblul ei, este neconstitutionala", se arata in decizia Curtii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.