Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca l-a informat pe presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, ca Romania isi propune ca pana la finalul anului sa devina membru Schengen.

"L-am informat pe presedintele CE ca Romania isi propune ca pana la finalul anului sa devina membru Schengen. E nu numai un obiectiv de tara, ci si un obiectiv personal. As vrea ca si acest pas sa fie facut pana termin mandatul. Vizez luna octombrie", a declarat Basescu.

Seful statului a precizat ca isi doreste integrarea Romaniei in spatiul Schengen, chiar daca se va face in doua etape.

"As vrea ca si acest pas care vizeaza integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, sa fie facut, sa fim un stat membru Schengen, chiar daca se va face in doua etape", a mai adaugat Basescu.

Presedintele a afirmat ca i-a cerut sprijinul lui van Rompuy pentru atingerea acestui obiectiv.

"Bineinteles, nu m-am limitat numai a a anunta ca noi avem acest obiectiv. Am solicitat presedintelui Consiliului European, care isi termina mandatul cam odata cu mine, sa ma sprijine, la fel cum m-a sprijinit si in 2012, si s-a ratat datorita evenimentelor din vara lui 2012, sa reluam acel efort comun, pentru ca in octombrie sa intram in Schengen", a precizat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.