Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, in plenul CSM, ca se afla in cursul unei dezbateri cu societatea civila si cu magistratii despre necesitatea unui cod de conduita politica referitor la justitie.

"Sunt in continuare in cursul unei dezbateri cu magistratii, cu societatea civila despre necesitatea sau nu a unui cod de conduita politica cu privire la justitie. Trebuie sa stabilim foarte clar jaloane, pe care sa ni le asumam toti, pe care sa le respectam", a spus Cazanciuc, in sedinta Plenului CSM, in contextul discutarii raportului Inspectiei Judiciare cu privire la afirmatiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Nastase si celeritatea solutionarii unor sesizari penale.

Ministrul Justitiei a adaugat, referitor la afirmatiile premierului, ca, din punctul sau de vedere, "anumite declaratii trebuiau cel putin nuantate".

"Vis-a-vis de independenta sistemului, cred ca ar trebui sa judecam mai degraba faptele, decat anumite declaratii facute intr-un anumit context. Cel putin de cand sunt eu ministru al Justitiei, cred ca avem destul dovezi prin care Guvernul a sprijinit in mod constant independenta sistemului judiciar si a oferit cadrul normativ si sustinerea financiara pentru ca sistemul sa poata functiona si sa fie cu adevarat independent", a spus Cazanciuc, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Justitiei a precizat ca a aflat despre concluziile raportului Inspectiei Judiciare din presa, ceea ce, in opinia sa, arata o lipsa de respect fata de membrii CSM.

"Am vazut un material in aceasta dimineata. Cred ca este un lucru care arata o lipsa de respect fata de membrii CSM sa aflam din spatiul public propunerea unei inspectii. Nu vom face neaparat o ancheta despre cum a aparut in spatiul public", a mai spus Cazanciuc.

Declaratiile premierului Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Nastase si celeritatea solutionarii unor sesizari penale afecteaza independenta justitiei si induc un sentiment de neincredere in randul populatiei, potrivit concluziilor din raportul Inspectiei Judiciare, prezentat joi, in Plenul CSM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.