Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit, joi, persmisiunea de a parasi tara, dupa ce a depus o solicitare in acest sens la DNA Constanta si a prezentat documente din care reiese ca sufera de o afectiune medicala grava, fiind necesar sa mearga la tratament in SUA

Nicusor Constantinescu a depus, joi dimineata, o solicitare la DNA Constanta pentru intreruperea interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, cerere acceptata de procurorii anticoruptie, care au dispus ca acesta sa poata parasi tara pana in 30 ianuarie.

Potrivit reprezentantilor DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a primit acest drept, deoarece a prezentat documente din care a reiesit ca sufera de o afectiune medicala severa si este necesar sa mearga la tratament la o clinica din strainatate, transmite MEDIAFAX.

Nicusor Constantinescu declara, miercuri seara, la un post de televiziune local, ca va ataca in instanta interdictia de a parasi tara, deoarece sufera de "o boala grava" si trebuie sa mearga la tratament in SUA, unde si-a facut programari la mai multe institute, el obtinand deja viza de la ambasada.

"Maine (n.r. - joi) atac in instanta acest ordin care imi interzice mie sa parasesc Romania 30 de zile, avand toate argumentele, o sa castig, depinde insa cand o sa fie dat termenul", afirma Constantinescu.

Conform unor apropiati ai presedintelui CJ Constanta, Constantinescu urma sa plece la sfarsitul acestei saptamani in SUA pentru a-si trata problemele de sanatate.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta au inceput urmarirea penala fata de Constantinescu, in sarcina caruia s-au retinut sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.