Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marti, ca este destul de tanara sa candideze in acest an la Presedintie si a aratat ca modelul ei politic se apropie de Angela Merkel, pentru fermitatea cu care aceasta conduce Guvernul federal.

Udrea a spus, la Adevarul Live, ca si-a exprimat dorinta ca, in cariera sa politica, sa se inscrie la un moment dat si in cursa prezidentiala.

Ea a aratat ca, in acest moment, nu se stie nici ce candidat va avea USL si nici ce candidat va avea dreapta.

"Mi-am exprimat dorinta ca, in carierea mea politica, odata sa ajung sa candidez la Presedintie. Dar, abia am facut 40 de ani. Ce ti-e cu varsta asta - cand e prea devreme, cand e prea tarziu. Acum sunt destul de tanara pentru o astfel de candidatura la Presedintie", a spus Udrea, potrivit MEDIAFAX.

Ea a aratat, insa, ca, daca ar fi sa aleaga ce functie ar vrea sa aiba in stat, i-ar placea sa fie o functie aleasa, nu una numita, sa stie ca este trimisa de electorat, si nu ca urmare a unor jocuri politice.

Udrea este de parere ca electoratul din Romania nu este departe de a vota si un presedinte femeie si a spus ca Angela Merkel se apropie de modelul ei politic.

Intrebata care femeie politician este mai apropiata de modelul ei, Udrea a spus ca, probabil, Angela Merkel.

"Motivul pentru care as prefera acest model este fermitatea cu care conduce Guvernul. Cred ca femeile, o data in plus, trebuie sa dea dovada de fermitate cand sunt intr-o astfel de functie", a explicat Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.