Presedintele Traian Basescu solicita misiunii OSCE in Republica Moldova si tuturor celorlalte institutii responsabile sa intervina pentru a asigura accesul tuturor elevilor la libera alegere a limbii romane ca limba de studiu, urmare a "presiunilor administrative" facute de Tiraspol.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, "Traian Basescu a luat act cu preocupare de presiunile administrative din partea autoritatilor separatiste din regiunea nistreana la care sunt supuse scolile in limba romana aflate sub administrarea autoritatilor Republicii Moldova".

Presedintele Basescu considera ca "actiunile represive si provocatoare impotriva cadrelor didactice, parintilor si copiilor care doresc sa studieze in limba romana sunt inacceptabile si tradeaza incalcarea consistenta a drepturilor omului in regiunea separatista".

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, solicita Misiunii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in Republica Moldova si tuturor celorlalte institutii responsabile sa intervina pentru a asigura accesul tuturor elevilor, pe baza optiunii facuta de parintii lor, la invatatura si la libera alegere a limbii romane ca limba de studiu, cu atat mai mult cu cat aceasta este limba de stat in Republica Moldova", se mai arata in comunicat.

Citeste si: Tiraspolul a inghetat conturile liceului cu predare in limba romana Lucian Blaga


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.