Liderul delegatiei PSD in PE, Catalin Ivan, a declarat, marti, ca presedintele PE, socialistul Martin Schulz, a facut referire, luni, in plen, la premierul roman Victor Ponta, dar nu ca un atac sau cu agresivitate.

"In primul rand, nu a fost foarte clar la cine s-a referit, pentru ca vorbea de presedintele unei tari. Apoi, intr-un final, a zis de primul-ministru, dar in niciun caz nu era un ton acuzator sau un atac la Victor Ponta, ci pur si simplu a mentionat declaratiile lui Brok si a spus ca va avea o discutie cu primul-ministru, pentru ca si acesta a facut anumite acuzatii care nu se fac", a precizat Ivan, potrivit MEDIAFAX.

"A fost totul civilizat, calm, adica nu agresiv, nu l-a tras la raspundere nimeni pe Victor Ponta in Parlamentul European", a adaugat Ivan.

El a spus ca, dupa interventia social-democratului Victor Bostinaru, Schulz a precizat ca va discuta despre declaratiile facute de Brok si Ponta cu cei doi, dar nu in plen.

"Mai mult, cand Victor Bostinaru a luat cuvantul si a incercat sa spuna ca nu ne intereseaza conflictul dintre Brok si Basescu - pentru ca era o confuzie generala, pe noi ne intereseaza ce a declarat Brok, ca e impotriva romanilor si asa mai departe - Schulz a zis ca ce a declarat Brok si ce a declarat Victor Ponta sunt doua lucruri pe care le va discuta cu cei doi, nu in plenul Parlamentului European", a spus Ivan.

El a precizat ca a fost convins, cand l-a auzit pe Schulz, ca ar fi declarat ceva Traian Basescu impotriva lui Brok si ca e un conflict intre Brok si Basescu, desi "nu avea logica" acest lucru, intrucat presedintele nu a facut declaratii referitoare la Brok.

"E inregistrarea pe site, se vede foarte clar ca zice de doua ori la inceput de presedintele tarii, iar dupa aceea, cand intervine Bostinaru, spune ca nu e locul aici in plen sa discutam ce a zis unul si ce a zis altul, ca va discuta el cu cei doi. Deci nimic, cu alte cuvinte. A facut referire la Victor Ponta, dar in niciun caz ca un atac sau cu agresivitate, ci dimpotriva, ca va discuta si cu el si cu Brok si vor lamuri ce a zis unul, ce a zis unul, insa nu in plenul Parlamentului", a spus Ivan.

Citeste si: Seful PE, despre afirmatiile lui Ponta la adresa lui Brok: Sunt total inacceptabile

Citeste si:
Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul...
Charles Michel nu va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.