Presedintele PNL, Crin Antonescu, adeclarat, luni, ca protocolul de functionare a USL se actualizeaza in sensul includerii a trei modificari, una dintre acestea privind stipularea candidaturii sale la Presedintia Romaniei din partea USL.

Antonescu a precizat ca articolul din protocolul USL care prevede ca Uniunea va sprijini la prezidentiale candidatul care sta cel mai bine in sondaje va fi modificat.

"Articolul care spunea ca «cel care care sta mai bine in sondaje va fi candidat» se modifica. Se modifica niste articole, e foarte simplu, in aceasta privinta doua articole - unul care spune «candidatul la Presedintie va fi cutare si cutare» si care se modifica in conformitate cu deciziile a trei Congrese care sunt ulterioare incheierii protocolului: «Candidatul la prezidentiale al USL este domnul cutare»; si articolul care spune «candidatul pentru premier...» care iarasi este caduc se modifica, spunand «premierul Guvernului Romanei sustinut de USL este domul cutare». Stiti aceste nume", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca se vor adauga inca doua articole, unul care priveste constituirea unui consiliu parlamentar al USL, alcatuit din liderii grupurilor parlamentare si reprezentantii Birourilor Permanente, presedintii Camerelor si Grupul minoritatilor nationale.

O alta adaugire vizeaza introducerea prevederii potrivit careia, atunci cand nu exista consens asupra unor probleme, decizia sa fie luata la nivelul conducerii centrale a USL.

Antonescu a spus ca acerte trei modificari nu sunt modificari de esenta, ci reprezinta doar "actualizari" si ca, in rest, toate principiile fondatoare ale USL raman valabile.

In afara de aceste modificari, Antonescu a precizat ca se va elabora si un cod de conduita al USL, principiul acestuia fiind ca atacurile intre membrii USL sa fie sanctionate cu excluderea din partid.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.